Loading...
  • Nyíregyháza, Kossuth u. 56.
  • H-P 9.00 - 18.00, SZO 9.00-13.00

Diszlexia korrekciós látásvizsgálat

A diszlexia tüneteit enyhítő szemüveg egy hatékony segítsége az egyénre szabott gyógypedagógia terápiának, a Colorlite készlet segítségével (10 különböző színű szemüveglencsével) történik a vizsgálat. Nagy előnye a módszernek, hogy a vizsgálatot követően rögtön el tudjuk dönteni, hogy a szemüveg segít-e az olvasási nehézségeken. Dioptriás változatban is rendelhető.

A diszlexiások a hagyományos tanítási módszerekkel nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak megtanulni olvasni, de alkalmas módszerekkel, pl. bizonyos esetekben színes szemüveggel ez a nehézség kezelhető, vagy megelőzhető, de például a nyelvtanulás továbbra is nehéz marad. A diszlexiás egyén súlyos tünetekkel küzdhet az egyik nyelven, míg egy más nyelven akár tünetmentes is lehet. A speciális fejlesztést logopédus végzi.

A diszlexiásokat elég súlyos helyzetben továbbra is fel lehet menteni bizonyos tantárgyak osztályozásából, valamint kaphatnak egyéb kedvezményeket is. A kormány reményei szerint a gyengébb tárgyakból kapott jegyek inkább ösztönözni fogják őket a felzárkózásra, holott ezek a rossz jegyek továbbra sem fogják őket ösztönözni arra, hogy kijavítsák őket. A rossz jegyek őket nem motiválják. Mindazonáltal a megfelelő felzárkóztató képzés elég motivációt biztosít a tanuláshoz